sobota 1. septembra 2012

Inšpirácia na nedeľný obed

V lete sú stravníci doma, takže treba viac behať okolo hrncov. Najväčším problémom nie je z čoho uvariť, ako uvariť, ale ČO UVARIŤ?! (to je asi najčastejšia prázdninová otázka)
Viac klikám po receptových blogoch, dávam sa inšpirovať. Natrafila som na recept na kuraciu roládu a úplne ma dostal  - ale neviem nájsť, u ktorej blogerky som ho objavila. Nechcem jej ho ukradnúť, tak ak mi niektorá z čitateliek vie poradiť a nasmerovať ma na autorku, budem veľmi rada a dám rovno odkaz.
Roláda je veľmi chutná, šťavnatá, dobre na tanieri vyzerá, príprava nie je dlhá.
suroviny:
1 kg kuracie rezne
300 g anglická slanina
3 vajíčka
5 plátkov syra
saláma
paprika
mrazený hrášok
Postup:
Do formy na srnčí chrbát dať papier na pečenie. Dno vyložiť plátkami slaniny, na to plátky mäsa a syra. Do stredu uložiť praženicu, na ňu hrášok, papriku ( z tejto fázy je foto ). Stred zakryť kolieskami salámy (dala som malokarpatskú). Všetko prekryť pretŕčajúcim mäsom, navrch ešte uložiť zvyšnú slaninu a piecť 1 hodinu na 200°C.

3 komentáre:

  1. Jani, ty mi tedy děláš chutě...Myslím, že roládu měla na svém blogu Janička, tvoje jmenovkyně :o)
    A moc se mi líbí tvoje taštičky!
    Měj hezký večer, pa Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá chutně.... rolády jsou skvělé, dají se pokaždé naplnit něčím jiným a podávat jednou s bramborem, podruhé s rýží... já mám strávníky doma pořád, takže denně vařím už víc jak dvacet let... no a už mi to ani nepřijde:-)))

    OdpovedaťOdstrániť