Kysnuté cesto som robila v pekárni:
- 250 ml mlieko
- 70 - 100 g cukru
- 120 ml oleja
- 2 žĺtky
- 1 čajová lyžička soli
- 500 g polohrubej múky
- 2 lyžičky sušeného alebo 1/2 čerstvého droždia
Nastaviť na program príprava cesta, čo u mňa trvá 1:50
Na plnku:
- 200 g maku
- jemný kryštálový cukor
- vanilkový cukor
- horúce mlieko
Po vykysnutí sa cesto rozdelí na 3 časti, každá sa rozváľa, natrie slivkovým lekvárom ( keďže ten nám doma pravidelne niekto vyje, postačil aj ríbezľový džem), makovou plnkou a zroluje. Tieto tri "rolády" sa spolu spletú do copu, ten sa uloží na plech a pečie sa cca 35 minút pri 170°C ( platí pre horkovzdušnú rúru). Výsledok stojí za to.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára