štvrtok 29. júla 2010

Prosba o pomoc.



Určite každý sa stretol keď už nie osobne tak aspoň na podobnej fotke s malým človiečikom, ktorý  prišiel medzi nás skôr, prípadne na štarte do života dostal dočasný malý nedostatok - nie dostatočnú hmotnosť, veľkosť. Nie je telesne pripravený na to, aby mohol hneď od začiatku žiť doma a musí dáky čas stráviť na neonatálnom oddelení v nemocnici.
Po vzore šikovných žien z Čiech aj na Slovensku organizujeme pomoc pre  predčasne narodené deti na novorodeneckých oddeleniach - NEONATAL.
Nejde o finančnú výpomoc, ale o materiálnu. Možnosť zapojiť sa majú všetky šikovné ruky, ktoré vedia trochu šiť, pliesť, háčkovať.
Pre deti sú potrebné zavinovačky, čiapočky, papučky. Takto vyzerajú hotové výrobky.




Prosím o pomoc šikovné maminy a i nemaminy. Momentálne sa tvorí pre nemocnicu v Poprade. Ako ďalší v poradí je Trenčín - konkrétne sem by boli tieto darčeky poskytnuté cezo mňa. V prípade, že by ich bolo dostatok, budú samozrejme darované ďalšej nemocnici.
Čo teda konkrétne treba urobiť? Môžete si vybrať z niekoľkých možností.
1. Ušiť zavinovačku.
Potrebujete 60 cm látky na vrchnú časť, 60 cm na podšitie, 60 cm rúna, 35 cm z nekonečného zipsu.
Podmienka je, aby obe látky boli zo 100% bavlny , vopred vyprané, vyzrážané ( ideálny by bol detský vzor ).  Šiť môžete podľa tohto návodu.
2. Ušiť čiapočku. Prípadne urobiťaj papučky.
3. Upliesť ponožky.
Prosím šikulky, ktoré sú ochotné pomôcť a zapojiť sa, aby ma kontaktovali prostredníctvom mailu: jana277@centrum.sk.
Ďakujem, Jana.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára