nedeľa 3. februára 2013

Resty pokračujú.

Pred pár rokmi som dostala vzorkovník jednofarebných látok. Boli to malé kúsky, z ktorých sa dali narezať max. štvorce 8 x 8 cm.  25 dielov - každý v inom odtieni - som vtedy zošila a nechala dlho ležať. Počas zimnej dovolenky som sa pohrala s ručným prešitím a doma neskôr dokončila obliečku na vankúš.
Konečná podoba:
Je fašiangový čas - čas plesov, masiek. Nie je to zábava, čo by ma oslovovala, ale využívam príležitosť dať sem foto úžasného historického kostýmu, ktorý mala dcéra doma. Na denné chodenie do práce trochu nepraktický, ale cítila som sa v ňom úžasne, noblesne. Chýbal mi len slnečník...
Určite by móda oslovila dámy s väčším pozadím. Ja som si musela vypomôcť priloženou vypchávkou.

9 komentárov:

  1. Jani, vidím, že jedeme ve stejném duchu - polštář je úžasný!
    A ten kostým - jak se ze sportovkyně stane dáma, jako mávnutím proutku...Ale sluší ti obě podoby!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Heli, Ďakujem za pochvalu práce i premeny. V dennom živote by som ju mala robiť častejšie a vetrať zo skrine aj slušivé kostými...

      Odstrániť
  2. Príslovie "Ani zrnko nazmar" sa oplatilo dodržať pri tvorený obliečky na vankúšik,,,aj historický kostým sadol perfektne. pekný večer &lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni, fakt nič nazmar. Krabice sa zbytkami stále plnia, len času málo.

      Odstrániť
  3. Já mám v zimě taky restovací období a polštář je velmi vtipně prošitý. A zrovna včera jsem narazila na netu na obrázek, kdy si paní vyrobila slunečník potažením starého deštníku háčkovanou dečkou na stůl :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Leni, treba nám mnohým asi predĺžiť zimu, nech sa zbavíme nedorobkov.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jani, neblazni :)) predlzit zimu??? nieeeeeeeeeeeeeeeeeee.... tie satocky Ti seknu aj ja by som chcela vyskusat ....a krasne Ti ide likvidovanie odlezaniniek,krasne kusky vznikaju,mas sikovne presteky !!!

    OdpovedaťOdstrániť